ontwerpend leren

in de klas

 
 
 

Aan de slag met ontwerpboxen

“De ontwerpboxen zijn voor herhaling vatbaar! Wat een verrijking en wat een grote betrokkenheid bij kinderen.”

“Ik vond het heel prettig werken. De bijbehorende lesbrief was compleet en duidelijk, de powerpoint vond ik prettig als houvast. De kinderen waren actief en enthousiast. Voor een leerkracht een erg laagdrempelige manier om een ontwerples te doen” 

Wow! Deze feedback, die we van leerkrachten hebben ontvangen, sluit precies aan bij de drie belangrijkste redenen waarom wij de ontwerpboxen hebben ontwikkeld. 

1 – Laat je inspireren
In de ontwerpboxen vind je diverse ontwerpactiviteiten bij aansprekende thema’s en onderwijsdoelen. Volop inspiratie, want wij weten: ontwerpen moet je gewoon een keer doen! Steevast krijgen we na een eerste keer ontwerpen te horen:
“Wat een enthousiasme, wat een grote betrokkenheid, alle kinderen doen mee!” Oók van leerkrachten en pedagogisch medewerkers, die in eerste instantie aangeven dat ontwerpen buiten hun comfortzone ligt.

2 – Ga direct aan de slag
In de ontwerpbox vind je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan: een ontwerpopdracht, een powerpoint ter ondersteuning en aantrekkelijke materialen om mee te ontwerpen. Met de ontwerpbox kun je jezelf inspiratie en tijd kado doen. “Handig om alles zo bij elkaar te hebben! De voorbereiding heeft me hierdoor weinig tijd gekost.”

3 – Maak kennis met ontwerpen
“Hoe krijg ik mijn collega’s mee?” Dat is een veelgestelde vraag door leerkrachten en pedagogisch medewerkers, die al enthousiast met ontwerpen aan de slag zijn. De ontwerpbox is een prachtige laagdrempelige kennismaking met ontwerpen, dat is wat leerkrachten aangeven na het inzetten ervan. “Alle collega’s hebben meegedaan! Van collega’s, die nog wat aarzelend waren om te starten met ontwerpen, hoorde ik terug dat ze verrast waren hoe intensief en betrokken alle kinderen aan de slag gingen. Een kado voor de kinderen en de school!” 

Zet jij al ontwerpboxen in?
Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor alle laatste informatie over de ontwerpboxen.

Dan nog even dit: we genieten van de waardevolle samenwerking, die we hebben met Middin. De ontwerpboxen worden ingepakt door volwassenen met een beperking. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Geweldig om te zien hoezeer zij betrokken zijn bij de kinderen, die met de ontwerpboxen aan de slag gaan. “Wat fijn dat ik iets kan doen voor de kinderen! Hopelijk weten ze dat ik meehielp.”